torstai 15. toukokuuta 2014

SNY:n paketti tuli!

Huojennuin helpotuksesta, kun sain tekstarin. SNY:n toukokuun paketti on saapunut lähikauppani pakettiautomaattiin. Lähden nimittäin kohta ensin kahden päivän kotimaantyömatkalle ja sitten heti sen jälkeen pitkälle ulkomaantyömatkalle ja olisi kivaa, jos paketti saapuu ajoissa ennen matkaa. 


Toukokuun paketin sisältö 

Kiinnitin huomiota somaan kahvikuppiin. Se on just sopivankokoinen. Isoa mukia on joskus hankalaa pitää kädessä. Nessupaketti lähtee luonnollisesti käsilaukkuuni, sillä edellinen paketti pääsi just loppumaan. Pieni saviruukku sisälsi auringonkukansiemeniä ja turvenapin. Katsotaan, pääseekö kasvi heti versomaan. Aah, Sininen Fazer on ehdottomasti suosikkini ja nappaan usein  1-2 palaa päivittäin treenien jälkeen. 

Paketin päätähti ovat itse Novitan Alpaca-langat (150 g). Etsin paketista, josko SNY olisi lähettänyt kortin, jossa hän ehdottaisi jotakin ohjetta. Ei siinä ollut. Olisiko hän unohtanut vai olisiko tarkoitus olla näin? Muistin Kerällä-kirjasta söpön Kaikkea siltä väliltä -alpakkakeepin. Siihen tarvittaisiin 200 g ja multa puuttuu vielä yksi kerä, joten haen myöhemmin kaupasta. 


Kiitos, SNY, paketista! Suklaalevy on nyt piilossa, ettei makealle perso mieheni löytäisi sitä sillä aikaa, kun olen matkoilla. 

Nii, otankin työmatkalle virkkuukoukun ja bambulangat mukaan. Tawasheja syntyy helposti parin tunnin lennon aikana...keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Yllätyspostia

Ihmettelin tänään tullutta isoa kirjekuorta. Salainen neuleystäväni on lähettänyt Kauneimmat kesäaskartelut-lehden välimuistamiseksi. Tämähän on mukavaa!


En ole itse asiassa kiinnostunut skräppäyksestä, vaikka ihailen ystävieni taitavia töitä. Löysin kuitenkin muutamia hauskoja ideoita, joita voisin toteuttaa, kuten näitä hauskoja pompomeja...


Kauniit pomponit nostattavat juhlatunnelmaa 


Söpön osoitekyltin avulla löytäisin laukkuni helposti

...tai kivaa osoitekylttiä. Mulla on ikivanha ompelukone, joka ei enää toimi kunnolla. Uuden hankinta voi olla ajankohtaista kesällä. Ostin ajat sitten verhokankaita, mutten päässyt pidemmälle, kun ei ole ompelukonetta. 

SNY, teit päiväni iloiseksi! 

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Oitis-pusero


Aiemmin olin kertonut ostaneeni Islantilaisia neuleita-kirjan ja hankkinut tarvittavat langat. Miehelläni alkaa kohta purjehdusreissut ja olisi iloinen, jos hänellä on jokin villapusero käytössä. Puserolle löytyisi myös käyttöä mökillä. Niinpä niin, ei muuta kuin tarttua puikkoihin. Onneksi vappupäivänä ja seuraavanakin päivänä satoi vettä miltei koko päivän. Näin mulla oli hyvä mahdollisuus neuloa hyvin mielin (aattona ehdin tehdä pihatöitä valmiiksi). 


Mieheni oli valinnut Oitis-puseron ja lanka on islantilaista Bulkylopi-villaa (puikot 8-9). Suurin osa malleista tehdään alaosa pyörönä, joka on mielestäni hyvä. Yläosan etu- ja takaosa neulottiin erikseen. Puserosta tuli näin siistimpi ja mun ei tarvinnut ommella kappaleita yhteen. Olkat ja hihat ommeltiin yhteen / kiinni ja kaulus neulottiin vielä pyörönä. Mieheni on sellainen pitkä hujoppi ja toivoi, että hihat ovat sopivan pitkiä. Lisäsin varovaisesti pari senttiä hihoihin. Jännitti paljon, kun mieheni sovitti puseroasn ja sanoi: täydellinen! 

Tykkään tästä kirjasta. Ohjeet ovat selkeitä ja yksinkertaisia. 

Kevään uusia kirjoja

Tänä keväänä kirjamarkkinoilla riittää vilinää! 


Ensin saapui Virpi Marjaana Siiran omA KOPPA. YMPYRÄ - Virkattuja variaatioita (WSOY). Kirja on elämyksellinen! Piti ensin ihmetellä, miten kirjaa voi selailla. Lainatakseni erään miespuolisen bloggaajan sanoja, pitää kääntää kirja 180 astetta ja selailla. Kuvat ovat erittäin visuaalisia ja onnistuneita. Ohjeetkin ilmaistaan viivoin. Kirjallisia ohjeita on niin vähän. Tämäntyylinen opus sopii mulle oikein hyvin. Luin ja ihastelin kuvia monena peräkkäisenä iltana. Tämä leidi ravistaa perinteisiä käsityökirjoja perin pohjin.  Molla Millsiltä ilmestyi toinen Virkkuri, tällä kertaa Muotoja ja pintoja. Opus on jatkoa edelliselle kirjalle ja ohjeet ovat entistä monimutkaisempia. Molla taitaa olla laukkufriikki, sillä kirja on melkein täynnä laukkujen ja pussukoiden ohjeita. Maton ohje on vain yksi. Plussaa on se, että kirjan lopussa on jumppaohjeita kipeytyneille hartioille ja käsille. Kukahan oli sanonut, että virkkaaminen on kevyttä ja helppoa?Tilasin Vintageneuleet-kirjan ihan uteliaisuudesta. Neulemallit 1930-1950-luvuilta ovat niin kauniita ja siroja (mulla on vielä niitä onnettomia jenkkakahvoja ja yritän päästä niistä eroon tänä kesänä, niin voin käyttää näitä vartalonmyötäisiä vaatteita…). Kaavioita on vain muutamia, loput ovat kirjallisia. Kun ryhtyy neulomaan, niin nenä kirjaan. Olen enimmäkseen kaavioiden puolella, mutta kai on mun opittava lukemaan näitä kirjallisia ohjeita. Toivottavasti käännöstyö on hyvä, sillä olen törmännyt ikävän usein sellaisiin huonosti käännettyihin ohjekirjoihin, mikä harmittaa kovasti.Joko olette ehtineet tutustua näihin kirjoihin? Mielipiteitänne?

11 kysymyksen haaste


Kiitos haasteesta, Satu.

Haasteen tarkoituksena on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan blogeja, joilla on alle 200 lukijaa. Haaste on seuraavanlainen:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen haastetuille haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
3. Haastettujen tulee valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.
5. Ei takaisin haastamista.

Tässä 11 asiaa minusta

1. Olen reilusti yli 40-vuotias Helsingistä. Vapaa-ajalla asustelen Raaseporissa.
2. Perheeni on kutistunut viime kuukausien aikana kahden hengen ja koirulin taloudeksi. Kaksi lastani ja mieheni kaksi lasta asuu nyt omillaan.
3. Harrastan käsitöitä, liikuntaa, luonnossa vaeltamista, puutarhailua ja kulttuuria.
4. Työskentelen järjestöalalla, tänä vuonna tulee 23 vuotta täyteen.
5. Aloin neuloa vasta muutamia vuosia sitten, kun tarvitsin uusia villasukkia. Anoppini ei pystynyt enää tekemään kipeiden käsien vuoksi ja mietin, mistä saisin sukkia. Ei muuta kuin katsomaan opetusvideoita ja homma lähti siitä.
6. Tykkään kaikesta vanhasta. Mökillä kalusteet ovat kierrätyskamaa tai perittyjä. Kotonakin pyrin minimalismiin. "Less is more". Tykkään erityisesti tuunaamisesta.
7. Kuulun Marttoihin.
8. Kevät on suosikkisesonkini. On aina jännää nähdä, miten nopeasti luonto vihertyy.
9. Toivon, että kesällä pääsen kokeilemaan kasvivärjäystä. Isot emalikattilat ovat jo hankittu.
10. Pidän blogiani päiväkirjana ja kirjaan melkein kaikki käsityöni ylös. Toivon kehittyväni valokuvaajana.
11. Haaveeni on päästä Irlantiin ja Skotlantiin. Ajeltaisiin sinne ja tänne vaan.


Tässä on Sadun kysymyksiä, joihin mun pitää vastata

1. Lempparisi sarjakuva-/satuhahmoista?

Hyvä kysymys. Ehkä Tintin koira Milou.

2. Millainen on kulkupelisi?

Musta Nissan Note. Sillä pääsee maalle tai katsomaan isääni tai lapsiani.

3. Suurin paheesi?

Lankojen hamstraus. Välillä mietin, onko anonyymien neulootiikkojen kerho olemassa.

4. Rauhallinen vai räväkkä?

Enimmäkseen rauhallinen ja sosiaalinen. Niin kai. Mutta jos mua ärsyttää jokin asia, sanon siitä suoraan. Tästä kaikki eivät välttämättä pidä.

5. Mitä inhoat?

Vääryyksiä ja epäoikeudenmukaisuutta. En voi sietää lapsiin ja eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa.

6. Minne kaipaat eniten?

Luontoon tällä hetkellä.

7. Mitä odotat/toivot tulevalta kesältä?

Kesäloma olisi ehjä ja saisin tehdä, mitä mua huvittaa. Saisin kokeilla uusia juttuja.

8. Mistä olet ylpeä?

Lapsistani, ilman muuta.

9. Mitä kadut?

Vaikea sanoa nyt. Joitakin juttuja voi ehkä olla tekemättä, mutta elämä jatkuu.

10. Millaisena uskot muiden ihmisten sinut näkevän?

Luotettavana ihmisenä.

11. Millaisena itse näet itsesi?

Hitaana ja uneksijana. Niin, olen myös ylpeä siitä, että olen sellainen kuin olen.


Ja nyt mun sitten pitäisi keksiä 11 haastekysymystä

1. Miksi ylläpidät blogia?

2. Mitä asioita toivot oppivasi?

3. Vahvuutesi käsitöissä?

4. Onko keskeneräisiä käsityöprojekteja? Mitä aiot tehdä niille?

5. Suuret käsityömarkkinat vai pienet myyjäiset? Miksi?

6. Salainen paheesi?

7. Salainen haaveesi?

8. Mistä olet erityisesti ylpeä?

9. Mistä vuodenajasta pidät eniten ja miksi?

10. Luonnehdi itseäsi yhdellä adjektiivilla.

11. Mottosi?

Entä haastettavat blogit?

Seuraan monta ihanaa ja hauskaa blogia ja monilla niistä on jo yli 200 lukijaa. Haastan nämä blogit, mutta ymmärrän oikein hyvin, jos haasteeseen ei haluta / jakseta / ehditä vastata.

Linnean neulomukset
Silmukoiden juoksuja
Omaa ja lainattua
Ankkalammella
Pieni ihana