maanantai 1. joulukuuta 2014

Pukinkonttiin

Tänä jouluna ajattelin yllättää lähityötovereitani käsityölahjoilla. Olen suunnitellut käyttää suomenlampaan villalankoja tähän tarkoitukseen ja varastossa on sopivasti marinoituja lankakeriä. Kaikki olivat 100 gramman painoisia, joten päätin tehdä lapasia.


Vanhanajan lapasia

Alimmat, ruskeat miesten lapaset ovat tehty Novitan uutuuslangasta, Suomivillasta. Yllätyin positiivisesti! Lanka tuoksuu vähän lanoliinille ja tuntuu pehmeältä. Neulominen sujui helposti. Tästä langasta tekisin mielelläni vaikka villatakin!

Siniharmaanväriset ja ruudulliset ovat Novitan vanhoista Seitsemän veljestä-langoista. Sovelsin Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia-teoksen yhtä ohjetta (nro 1:a) jonkin verran, koska lanka oli tavanomaista paksumpi. 


Ilo ja Suru-suomenlampaanlangasta tehtyjä naisten lapasia

Päällimmäiset vaaleanruskeat naistenlapaset tehtiin Rintalan tilan Ilo ja suru-langasta. Tämä lanoliinille tuoksuva lanka on uusi tuttavuus. Etsin langalle sopivaa, tiettyä naisten lapasmallia, mutten löytänyt. Päätin kehittää ohjetta ja kas, hyviltä ne sittenkin näyttivät!