sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Kohti syksyä ja talvea!

Ostin Rowan Hemp Tweed-lankakeriä Kerästä, alennusmyynnistä ennen kuin putiikin omistajat vaihtuivat. Graniitinharmaan väri oli se syy, jonka vuoksi ostin lankoja. Villa-hamppulanka on uusi tuttavuus. Ryhdyin kokeilemaan jälleen kerran istutettujen hihojen tekniikkaa (the tailored sweater-tekniikkaa). Työ valmistui melko vikkelästi, koska lanka on worsted-paksuinen ja joustaa kivasti. Kylvetys auttoi puseroa tasoittumaan aika hyvin. 

Lanka: Rowan Hemp Tweed (415 g)
Ohje: oma, sovellettu Tuulia Salmelan 'The tailored sweater'-metodin mukaan, koko noin 40
Puikot: 4,5 mm

Nyt puikoilla on jälleen uusi puserotyö ;-)

lauantai 3. syyskuuta 2016

3o1n-sukat

Louhittaren luola on tehnyt kauniita ja värikkäitä lankoja. Yksiväristen lisäksi on monivärisiä, kuten 'viikonloppu', 'syksy', 'sirkus' ja muut vastaavat. Ostin pari kolme eri moniväristä Väiskiä ja ne olivat valitettavasti marinoituneet kaapissa kauan, koska en keksinyt sopivia sukkamalleja niille ihanille langoille. Perussukat ovat ihan hyviä, mutta halusin kauniille langoille jotakin erityistä. Pitsijutut toimivat kyllä, silti kaipasin ns. saapassukantapaisia malleja. Ne eivät ainakaan muutu mytyiksi saappaissa tai varsikengissä. Raitalammas julkaisi kuvan Instagramissa sukistaan ja se kolahti. Kolme oikeaa yksi nurin-malli nostaa langan värin oikein hyvin esille ja näyttää jaloissa hyvältä! 
Malli: sovellettu 3o1n-malli, naisten sukat, 64 silmukkaa
Lanka: Louhittaren luolan Väinämöinen, väri Klovni
Puikot: 2,25 mm

Valitsin 2,25 mm, siksi että pinta olisi riittävän tiukkaa ja sukat pysyisivät paremmin jaloissa. Sukat lähtivät työpaikkani kahvihuoneen elokuiseen arvontaan. Puikoillani on nyt saman langan 'ruoste' ja tavoitteena samantyyliset, mutta miesten sukat. 

Kiitos Raitalampaalle hyvästä ideasta!