sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Nimpparikortti

Viime perjantaina töiden jälkeen mua odotti isoniso postikortti SNYltäni. Kortti onkin joulukalenteri. SNY toivotti hyvää nimpparia, joka on huomenna, maanantaina. Olen tietysti unohtanut sen täysin. 

SNY, tämä on aivan mukava yllätys! Lämmin kiitos! Nyt voi joulunodotus alkaa!


perjantai 22. marraskuuta 2013

Viuh, viuh!Ostan melko usein lankoja vyyhteinä. Olin ensin käsin kerinnyt lankoja, mutta löysin eräänä päivänä Huuto.netistä vanhan vyyhdinpuut, jotka maksoivat vain 6 €. Myyjä ei tiennyt, mikä se oli, kun löysi mummo-vainaan kuolinpesästä. Nämä vanhat vyyhdinpuut ovat kuitenkin kovassa käytössä. Tänään kerin hamppua, Väinämöistä ja the Uncommon  Threadia täällä maalla. 


Tällä hetkellä virkkaan japanilaisia pesusieniä, kahta sukkaparia ja tunikaa... Joulu on nyt ovella. Kivankivaa! 

tiistai 19. marraskuuta 2013

Vierailu Savossa

Jälleen työmatkalla. Osallistuin tänään Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) erään projektin seminaariin ns. puheenvuorovieraana ja tällä kertaa seminaari oli Kuopiossa. Nettihaun avulla löysin kaksi lankakauppaa, mutta tiukan aikataulun vuoksi ehdin käydä vain toisessa kaupassa. 

Nappi ja Nauha-käsityökauppa sijaitsee Vuorikadulla 23 ja siellä oli paljon ihmisiä, kun saavuin sinne vähän kymmenen jälkeen. Tiedättekö, miten virkistävää on käydä uudessa paikassa? Vaikka kaupan nimi viittaa siihen, että siellä myydään nappeja ja nsuhoja, mutta myös lankoja. Nappivalikoima on huikea! Oli hauskaa katsella erinäköisiä ja -värisiä nappeja. Ne ovat aina niin viehättäviä :-)

Lankatarjonta oli mielenkiintoinen. Rowan ja Regia ovat näköjään päätuotteita, mutta muita kiinnostavia lankoja löytyi myös. Eräässä hyllykössä oli täynnä erikoisuuksia, kuten suomenlampaan villaa, intiansilkkiä, hamppuja ja niin edelleen. Päädyin ostamaan hamppu- ja pellavalankoja pesusieniprojektiani varten. Kassiini sujahti myös vähän luksusta, turkoosinväristä Louhittaren Väinämöistä ja tummanharmaata Hjerte Garnin luomubabyalpakkaa. Menevät varmaankin joululahjoiksi (vaikka sukkia ja myssyä). Pahoittelen kehnonlaatuista kuvaa.


Tämä tapa, vierailla paikallisissa lankakaupoissa, on tosi hauskaa. Mikähän on seuraava työmatkani? 

maanantai 11. marraskuuta 2013

Marraskuun SNY-paketti

Viikko käynnistyi mukavasti. Tänään sää oli mitä mainioin: aurinko paistoi ja oli juuri ja juuri sopivasti kirpakkaa. Iltapäivällä töiden jälkeen kotimatkalla kännyyni saapui ilmoitus, että paketti on saapunut lähikaupan smart postiin. Tiesin, että se on Salaiselta neuleystävältäni! 

Marraskuun paketissa oli neljä vihreää Dropsin Alpacaa, Sukat-kangaspussi, kaksi isoa tuikkukynttilää, käsivoidetta, tumma suklaapatukka ja pitkä kirje. 


SNY kertoi miettivänsä langan valintaa ja tiesi, että pidän luonnonkuiduista. Tämä alpakka väreineen on aivan hyvä valinta: olen miettinyt tehdä uutta (löysää) pipoa tai lapasia ja jokin pehmeä lanka olisi kivaa. En ole aiemmin neulonut tästä langasta, vaikka lankamerkki on vanha tuttu. Kiitos! 

Tämä kangaspussi on loistava! Mulla kertyy monta, monta työmatkapäivää vuodessa ja mulla on aina kutimet tai virkkuutyö mukanani. Niitä mun ei enää tarvitse pitää pienessä muovipussissa. Pussin on tehnyt nuori, joka miettii oman elämänsä suuntaa. Tietäisipä tämä nuori, miten iloiseksi tulin saatuani tämän pussukan. 

Ihmettelen, että kuinka SNYni tiesi mun etsineeni käsivoidetta?!? Tulin vähän aikaa sitten pitkältä lentomatkalta ja melkein kaikki hennot kynteni olivat katkeilleet kuivuudesta. Lisäksi käteni ovat nyt kuivan huoneilman vuoksi kuivat ja karheat. Tämä rasva tulee olemaan aina käsilaukussani (tietäisittepä, mitä muuta tavaraa siellä laukussani on...). 

Suklaapatukka saa odottaa vielä viikon kaapissa, sillä pitäydyn sokerista jonkin aikaa. Olen itse aina tykännyt tummasta suklaasta ja se maistuu ihanalle espressokahvin kanssa, nam!

Marraskuun illat ovat pimeitä ja tykkään polttaa kynttilöitä. Niiden valossa on hyvä suunnitella joululahjoja, neuloa (no tässä tarvitaankin lisävaloa) ja rentoutua koiruli sylissä. Meidän täytyy ottaa välillä taukoja, sillä töissä riittää hektisiä hetkiä. 

Tämä paketti on todellakin harkitusti rakennettu. Kiitos jälleen kerran, SNY! 


Iloinen lahjansaaja :-)

Seuraavassa kuussa jaetaan joulupaketteja. Kirjeessä SNY kysyi, mitä toivoisin seuraavaan lähetykseen. Hyvä kysymys. Enpä osaa sanoa nyt, mutta lupaan laittaa uutta postausta, jos keksin, mutta yllätykset ovat aina kivoja. 

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Pieniä ja pippurisia

Kerällä-kirjassa (Jonna Hietala, 2013) on ohje japanilaisesta tawashi-pesusienestä. Sitä kehutaan tehokkaaksi tiskarinapulaiseksi. Täytyy kokeilla, tuumin silloin. Lankakorissani ja -laatikoissani on runsaasti bambu-puuvillalankoja afrikkalaisten kukkien kokeilun jäljiltä ja aloitin tawashin ensin keltaisella. Homma osoittautui hauskaksi ja innostuin virkkaamaan monta, vaikken ole vielä kokeillut sientä käytännössä. Ystäväni kertoi käyttävänsä vanhaa villasukkaa kenkien kiillotuksessa. Keksin, että villainen tawashi voisi myös olla kaunis käyttöesine kenkien huollossa. 

Taidan käydä ensi viikolla katsomassa hamppu- ja pellavalankoja, jotka sopisivat muun muassa kuivaharjaukseen, vai mitä?

Taitaa olla, että tämävuotinen joululahja on juuri tämä pesusieni ja pakettiin voisin vielä lisätä vaikka ekopesuainetta tai kauniita saippuoita. No, paha lähteä kertomaan lahjoistani tässä blogissani...


Lanka: Debbie Blissin Prima (80 % bambua, 20 % merinovillaa)


Söpöjä tawasheja, eikö niin?


perjantai 8. marraskuuta 2013

SNY-kämmekkäät

Salainen neuleystäväni lähetti lokakuun paketissa olleen mukavan Schachenmayr extra merino-langan ja Brego-ohjeen (löytyy Ullaneule-sivuilta). Kesti tovin, kunnes pääsin aloittamaan työni. Onneksi olin aiemmin neulonut Virta-sukat (ohje Punokset puikoille-kirjasta), joten nämä palmikot eivät tuntuneet niin vaikeilta. 


Tykkään niistä kämmekkäistä! Kiitos SNY!

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Jälleen uusia lankoja...

Ostin työmatkallani Mikkelistä joitakin lankavyyhtejä (taas). Mikkelin keskustassa (Mikonkadulla) on TaitoShop. Näyteikkuna pursuaa pinkkiä: Roosanauha-lankoja oli kauniisti esillä. Tiedän, minkä sukkaparin haluan, mutta värien valinta on vaikeaa. Punaisen ja vaaleanpunaisen välillä on monta eri sävyä... 


Kuva otettu kaupan sulkemisen jälkeen

TaitoShopin jälkeen kävelin ympäriinsä ja katselin paikkoja. Olihan Mikkeli vanha koulukaupunkini, sillä siellä oli kuurojen ja huonokuuloisten valtionkoulu. Savilahdenkadulla huomasin Pirtin kehräämön, jota en tietenkään muistanut! Kauppa on kauniissa vanhassa puukorttelissa, mikä on erittäin sopiva suomalaisille langoille. Oli taas mietittävä, mitä ostaisin.
Vihreä kerä on Pirtin kehräämöä ja loput Roosanauha-sukkalankoja. Vihreästä langasta olen ajatellut tehdä uutta Rikke-myssyä ja Apila-sukat aloitan varmaankin joulukiireiden jälkeen. Nyt teen SNY-projektia, kämmekkäitä ja korissa odottaa tietysti muutamia ufoja. 

Joulu lähestyy. Oletteko tekemässä pehmeitä joululahjoja?