Siirry pääsisältöön

Jälleen uusia lankoja...

Ostin työmatkallani Mikkelistä joitakin lankavyyhtejä (taas). Mikkelin keskustassa (Mikonkadulla) on TaitoShop. Näyteikkuna pursuaa pinkkiä: Roosanauha-lankoja oli kauniisti esillä. Tiedän, minkä sukkaparin haluan, mutta värien valinta on vaikeaa. Punaisen ja vaaleanpunaisen välillä on monta eri sävyä... 


Kuva otettu kaupan sulkemisen jälkeen

TaitoShopin jälkeen kävelin ympäriinsä ja katselin paikkoja. Olihan Mikkeli vanha koulukaupunkini, sillä siellä oli kuurojen ja huonokuuloisten valtionkoulu. Savilahdenkadulla huomasin Pirtin kehräämön, jota en tietenkään muistanut! Kauppa on kauniissa vanhassa puukorttelissa, mikä on erittäin sopiva suomalaisille langoille. Oli taas mietittävä, mitä ostaisin.
Vihreä kerä on Pirtin kehräämöä ja loput Roosanauha-sukkalankoja. Vihreästä langasta olen ajatellut tehdä uutta Rikke-myssyä ja Apila-sukat aloitan varmaankin joulukiireiden jälkeen. Nyt teen SNY-projektia, kämmekkäitä ja korissa odottaa tietysti muutamia ufoja. 

Joulu lähestyy. Oletteko tekemässä pehmeitä joululahjoja? 

Kommentit

 1. En ymmärrä, miksi jotkut mikkeliläiset valittavat, etteivät löydä lankakauppoja kotikunnasta. Löytyyhän hyvä lankakauppa: TaitoShop. Roosanauha-kampanjan aikana näyttää olevan herkullinen lankavalikoima, mutta kyllä myymälästä löytyy yhtä herkullisia lankoja.
  Sama koskee kuopiolaisiakin, jotka valittavat samasta asiasta ja sielläkin on TaitoShop.
  Siitä tuleekin mieleen, mikä on hyvä lankakauppa. Eikö TaitoShop ole hyvä lankakauppa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olen tehnyt kaksi joululahjaksi ja aion vielä tehdä lisää.

   Poista
  2. Mikkelissä on ainakin kolme kauppaa ja tämä on aika hyvä :-)

   Ehkä joillakin ihmisillä on sellainen kuva, että suurkaupungeissa on parempia lankakauppoja kuin pienissä kaupungeissa. Kaupat ovat voineet kehittyä paljon sen jälkeen, kun siellä on käyty koululaisena. On kerrassaan hienoa, että Mikkelistä löytyy suomenlampaan villalankoja.

   Poista
 2. Herkullisia lankoja ja ihanalta kuulostavia suunnitelmia! Pehmeitä joululahjoja on valmistumassa kasapäin, kuten aina.

  Kun kiireiltäsi kerkeät, niin käy toki kurkkaamassa, millaiseen haasteeseen sinut haastoin:
  http://auinsalaisetkansiot.vuodatus.net/lue/2013/11/haasteiden-haaste

  VastaaPoista
 3. Kiitos Aui haasteesta. Kirjoitin eilen vastaukset, mutta blogissa tekstit olivat toisissa kiinni eikä ollut tyhjiä rivejä. En tiedä, miten saisin tekstejä jäsenneltyä, mutta täytyy selvittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kannattaisi kirjoittaa ne haasteen vastaukset ensin vaikkapa word-tiedostoon ja sitten siirtää tekstin word-tiedostosta blogiin.

   Poista
 4. Voi miten ihania lankoja ostit. Mikkelissä on hyviä lankakauppoja ainakin kotikuntaani verrattuna! t. sny

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…