tiistai 23. helmikuuta 2016

Raitoja kaulassa

Huivivarastoni oli ollut vaatimaton ja joinakin aamuina harmittelin joskus, ettei ollut sopivaa päällepantavaa. Halusin pitkää ja muhkeaa huivia ja värien piti sointua vaatteisiini. Työkaverini teki Veera Välimäen Color Affectionin itselleen ja ajattelin, että tekisinpä samanlaisen. Värien valinta oli kuitenkin vaikeaa, jos niiden pitää olla kontrasteja toisilleen, jotta raidat erottuisivat paremmin. Päädyin tummanturkoosiin, okrankeltaiseen ja antiikinharmaaseen. Madelinetoshin Merino Light -langat ovat upeita ja aika pehmeitä. Ystäväni neuvoilla pääsin vihdoinkin alkuun. Ensimmäiset kerrokset olivat nopeita, mutta mitä pidemmälle pääsin, homma hidastui. Silmukoita oli miljoonia ja miljoonia. Joulun tienoilla tein muita neuletöitään pukinkonttiin ja huivityö marinoitui kaapissa jonkin aikaa. 


Helmikuussa flunssaepidemian aikaan sairastuin minäkin ja jouduin olemaan kotona monta päivää. Tämä huivi oli mielessäni pitkään ja niin jatkoin tätä neuletyötä nessupaketin vieressä.

Color Affection (Veera Välimäki, Raverly)
Lanka: Madelinetosh Merino Light
Puikot: 80 cm pyöröpuikot, 4 mm
Paino: xx g Tykkään tästä huivista niin paljon ja päätin tehdä lisää huiveja. Veera Välimäen Seili-huiville on kevätvärejä jo valittu. 

tiistai 9. helmikuuta 2016

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 

Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee miniäkokelaalle lahjaksi.
Villapaita

Lanka: Novita Suomivilla (100 % villaa), noin 410 g
Puikot: 80 cm, pyöröpuikot, 4,5 mm, 40 cm, pyöröpuikot, 4,5 mm ja sukkapuikot 4,5 mm. 

Luo 80 s ja neulo 2 o, 2 n -joustinneuletta, 10 kerrosta. 

Neulo tästä eteenpäin oikein. Neulo 10 s, sm, 30 s, sm, 10 s, sm, 30 s ja sm. 

Tee lisäykset joka toisen kerroksen sm:n molemmille puolille (1 s, sm, 1 s) noin 22 kertaa (en laskenut muistiin). Tai sovella itse, paljonko lisäät.

Siirrä hihojen silmukat (54 s x 2) apulangalle ja neulo vartalo-osa (yhteensä 150 s). 

Kavenna vähän ennen lantiota muutamia silmukoita (tein yht. 4 s) ja lisää sama määrä silmukoita noin 10 cm:n jälkeen. 

Kun olet haluamallasi tasolla, aloita 10 kerroksen 2 o, 2 n -joustinneule ja päättele. 

Poimi toisen hihan silmukat 40 cm pyöröpuikoille ja neulo pyörönä kyyrnäpäähän asti. Kavenna 1 s x 6 kertaa noin 3 cm välein = 48 s. Kun hihan pituus on vähän ennen kättä (mitä sitä kohtaa sanotaankaan?), aloita 2 o, 2 n -joustinneule 12 kerrosta. Päättele.

Tee toinen hiha samoin.

Päättele juoksulangat. Höyrytä kevyesti tai liota ja pingota varovaisesti. 

Vastaanotan palautteita ja kommentteja oikein mielelläni.