lauantai 22. lokakuuta 2016

Merikarhun Cousteau-pipo

Olen neulonut lukuisia myssyjä miehelleni. Hän ei oikein jaksa innostua löppömyssyistä, vaikka mä itse käytän niitä oikein mielelläni. Syy selvisi, että mieheni tykkää tiukoista resoripipoista ja hän oli haaveillut pitkään punaisesta Cousteaun piposta. Veneilyssä hyvä myssy pysyy hyvin päässä ja leudoilla ilmoilla myssyä voi kääriä pikkumyssyksi, ettei tule kuumaa. Mieheni ei myöskään pidä kutittavista villamyssyistä.

Snurre-lankakaupassa näin pari Cousteau-pipomallia. Ne oli neulottu ihanan pehmeästä Lamana Cusco-alpakkalangasta ja väri olikin oikea punainen. Kauppias Anne kertoi, että ohje löytyy netistä. Ei muuta kuin lankojen ostoon ja etsimään ohjetta verkosta! Josko tässä on se mieheni unelmapipo...!

Aloitin 120 silmukalla pyöröpuikoilla (4 mm), mutta 6 cm:n resorin jälkeen totesin, että siitä tulisi liian iso ja purin työn. Aloitin uudestaan ja 100 silmukalla. Piposta tuli tosi hyvä! Ei mennyt enempää kuin noin 75 grammaa. Kavennukset ovat jopa kauniita.
Ohje: Cousteau-pipo (ilmainen ohje)
Lanka: noin 75 g Lamana Cusco (100 % alpakkaa)
Puikot: 4 mm pyöröpuikot

Mieheni on pipoonsa vihdoinkin tyytyväinen (!) ja on käyttänyt sitä koko päivän. Voisin tehdä lisää näitä pipoja eri väreistä ja langoista. 

4 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä hyvä malli ja värikin on mainio. Itse oon neulonu noita monta, pienin muunnoksin saa ihan uutta ilmettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin tehdä lisää eri langoilla ja väreillä. Hyvä joululahjaidea tämä onkin...

   Poista
 2. Cousteau on minunkin mieheni suosikki! :)

  VastaaPoista
 3. Niin, miksen huomannut tätä pipoa aiemmin? Mieheni unohti pipon mökille ja joutui käyttämään muita vanhoja pipoja ;-) Taidan neuloa lisää kappaleita kotiin ja myös perheeni pojille.

  VastaaPoista