Siirry pääsisältöön

SNY:n eka paketti saapui!

Viime perjantaina sain hauskan postikortin, jossa salainen neuleystäväni kertoi olleensa matkoilla ja postittaa paketin kohtapuoliin. 



Tänään maanantaina töiden jälkeen huomasin ison, värikkään kirjeen kotini ulko-oven edessä. "Vuokraemäntäni" kävi  postilaatikolla ja toi kirjeen ovelle. Jännitti kylläkin, mitä salainen ystäväni on tällä kertaa keksinyt. 

Ei voi olla totta! Olin itse ajatellut kokeilla KnitPron uusia karbonzeja, mutta jostakin syystä en ikinä muistanut katsoa niitä lankaostosreissuilla. Sukkapuikot, 15 cm pitkät ja 2,5 mm, ovat kovankin sukkaneulojan unelma! Täytyy kokeilla niitä pian.

Austermannin Step-lanka on myös uusi tuttavuus. Olin kylläkin nähnyt niitä lankakaupoissa,, mutten kuitenkaan tullut hankittua niitä. Väritkin ovat mieluisia! Uskon, että saan tästä langasta mukavia kotisukkia itselleni, kun siinä on myös aloe veraa ja jojobanöljyä. Täytyy nyt miettiä, teenkö perussukat vai pitsisukat...

Dianan Myssyjä ja asusteita-lehdessä on monta kivaa ohjetta. Tuota huiviohjetta voisin kokeilla, sillä en ole vielä esimerkiksi neuloa ilmavasta lace-langasta. Kivaa, kivaa! 



Äh, haluaisin ryhtyä tekemään sukat niillä karbonzeilla, mutta täytyy nyt neuloa myssyä valmiiksi. 

SNY, lämmin kiitos ihanasta syyspaketista! Halaisin sua, jos voisin!

Kommentit

  1. Voin olla kateellinen sinulle noista puikoista!

    VastaaPoista
  2. Todella tyylikäs paketti!

    VastaaPoista
  3. Jessös! Sait hyvän paketin! Puikot ovat kuulemma todella hyviä ja itse en ole vielä hankinnut. Olen miettinyt, ostaisinko puikkosetin kerrallaan.

    VastaaPoista
  4. Ihana paketti! Karbonzeja olen itse testaillut useammassa koossa ja mielipiteeni on kyllä niin kahtia jakautunut: ohuilla puikoilla, juuri esimerkiksi noilla 2,5 ja vielä kiikun kaakun 3 mm toimivat oikein hyvin (eivät taivu niin kuin puiset tai bambuiset), mutta sitä paksummat menevät jotenkin raskaan ja kömpelön tuntuisiksi, että Knit Pron Symfoniet vievät voiton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, Aui. Karbonzit ovat nyt koekäytössä ja kirjoitan kohta kokemuksistani, kunhan sukkapari on ensin valmistunut. Ystäväni suositteli, että kokeilisin myös KnitPron Cubicseja. Oletko kokeillut niitä?

      Poista
    2. Niitä ei ole tullut vielä kokeiltua. Odottelen kirjoitustasi mielenkiinnolla! :)

      Poista
    3. Mielenkiinnolla odotan, kunnes olet neulonut sukat ja kerrot, miltä tuntui neuloa niillä puikoilla.
      Yksi valitteli, että lanka jää liitoskohtiin ja puikko ei taivu yhtä helposti kuin bambu- tai koivupuikko.
      Moni kehuu näitä karbonzeja-puikkoja.

      Poista
  5. Sinulla on ihana neuleystävä ja sinua on lahjottu hienolla paketilla. :-)

    VastaaPoista
  6. Voi kuinka mukava kuulla, että paketti oli mieleinen :)) Onneksi sinulla ei noita puikkoja vielä ollut! Toivotaan että seuraavan yllätyspaketin kasaaminen onnistuu myös. Halaus otettu vastaan, kiitos! t. Sinun SNYsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-)

      Lokakuun paketti on haasteellinen, mutta kiva! Pikaisiin tapaamisiin!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti.  Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini

Merikarhun Cousteau-pipo

Olen neulonut lukuisia myssyjä miehelleni. Hän ei oikein jaksa innostua löppömyssyistä, vaikka mä itse käytän niitä oikein mielelläni. Syy selvisi, että mieheni tykkää tiukoista resoripipoista ja hän oli haaveillut pitkään punaisesta Cousteaun piposta. Veneilyssä hyvä myssy pysyy hyvin päässä ja leudoilla ilmoilla myssyä voi kääriä pikkumyssyksi, ettei tule kuumaa. Mieheni ei myöskään pidä kutittavista villamyssyistä. Snurre-lankakaupassa näin pari Cousteau-pipomallia. Ne oli neulottu ihanan pehmeästä Lamana Cusco -alpakkalangasta ja väri olikin oikea punainen. Kauppias Anne kertoi, että ohje löytyy netistä. Ei muuta kuin lankojen ostoon ja etsimään ohjetta verkosta! Josko tässä on se mieheni unelmapipo...! Aloitin 120 silmukalla pyöröpuikoilla (4 mm), mutta 6 cm:n resorin jälkeen totesin, että siitä tulisi liian iso ja purin työn. Aloitin uudestaan ja 100 silmukalla. Piposta tuli tosi hyvä! Ei mennyt enempää kuin noin 75 grammaa. Kavennukset ovat jopa kauniita.

Kaisan perussukat

Olen neulonut tällä ohjeella monet sukat. Kehittelin sukkaohjetta siten, että sukat olisivat aivan napakoita eivätkä löysiä. Eilen sain ystävältäni iloisen viestin ja siinä hän kiitti lahjasukista, ja että ne ovat oikeasti saapassukkia. Talvi- ja kumisaappaissa nämä sukat eivät hankaa esimerkiksi ikävästi kantapäitä ollenkaan. Tätä ohjetta voi soveltaa vapaasti, vaikka pidentämällä varsia, vaihtamalla kantapää- tai kärkimallia (esimerkiksi nauhakavennusta).  Koko: 38-39 Lanka: 100 g ohutta fingering-vahvuista lankaa, esimerkiksi Louhittaren Väinämöinen, Lang Jawoll tai Novitan Nalle Puikot: 2,5 Luo 64 silmukkaa ja neulo 2 o 2 n –joustinneuletta 40 kerrosta. Kavenna yksi silmukka joka puikon alussa, yhteensä 4 silmukkaa. Jatka sileää neuletta 60 silmukalla 35-45 kerrosta. Siirrä ensimmäisen puikon silmukat neljännelle puikolle, yhteensä 30 silmukkaa. Aloita vahvennettu kantapäätilkku ja neulo 34 kerrosta. Sen jälkeen aloita kantapohjan kavennukset: neul