Siirry pääsisältöön

Väriterapiaa

Lokakuun aikana luonto riisuu vaatteensa ja päivät lyhenevät pikkuhiljaa. Jotkut pitävät tummista ja harmaista väreistä. Jotkut taas suojautuvat pimeyttä vastaan lämpimillä ja voimakkailla väreillä. Taidan olla sitä tyyppiä, joka käyttää lähes aina tummanvärisiä vaatteita, mutta asusteet saavat kuitenkin olla väriläisköjä. 


Tein kolmikertaisista jämälangoista muhkeita pipoja (ks. esim. Sanna Vatasen Jämälangat). Kokeilemalla eri väriyhdistelmiä yllättyy taatusti tuloksista! Toinen pipoista lähti jo ystävälleni. 


Liukuvärjätyistä langoista saa uskomattoman ihania huiveja. Kokeilkaa te ihmeessä eri neule- ja virkkuupintoja! Tässä kuvassa Malabrigo Worsted-lanka hurmaa kenet tahansa pehmeyden vuoksi. 


Novitan Polku oli mukava tuttavuus, kunnes sen myynti lopetettiin (hyvin novitamaista). 


Novitan Puro-lanka on myös mukava huivilanka. Lämmittää varmasti kovilla pakkasilla...


Olin mukana viime keväänä Villavyyhti-putiikin neulekerhossa ja neljän kuukauden ajan sain yllätyspussin, joka sisälsi lankoja ja neuleohjeen. Tämä värikäs Louhittaren Ahti-lanka pelästytti mut hiukan, mutta nyt olen erityisen iloinen näistä väreistä :-) 

Yksi asia on edelleen varma: en pidä neonväreistä. 80-luvun teinimuoti varmistaa sen, etten viitsi enää lähteä kokeilemaan samoja värejä uudestaan.


Antoisaa lokakuun aikaa teille lukijoille!

Kommentit

  1. Heh, en minäkään tykkää neonväristä, mutta 15-vuotias tyttäreni tykkää! Siispä ilolla neulon hänelle neonvärisiä asusteita ja kasariaika tulee mieleen neulotessa. ;)

    Hyvää lokakuuta sinullekin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…