Siirry pääsisältöön

Kevyttä ja pehmeää

Viime viikolla työmatkallani ehdin piipahtaa työkaverien kanssa lempiputiikissani, Titityyssä. Kiersin putiikkia pari kertaa ja hypistelin tapani mukaan kaikkia ihania lankoja. 

Rohkenin ostaa 300 g Holst Garnin Coasteja (50 % villaa, 50 % puuvillaa) ja mielessäni pyörii ohuita villatakkeja. Käytän harvoin raitamallisia, mutta josko teen tällä kertaa poikkeuksen. Epäilen kuitenkin, että lopputulos on syksyinen huivi...


Holst Garn Coast

Ihastuin Uncommon Thread-lankoihin, mutta suolaiset hinnat estivät mua hamstraamasta niitä :-) Ostin kuitenkin yhden Merino Silk Fingering -vyyhden, koska tarvitsin jotakin käsillä tekemistä illalla hotellissa (huom. taas harmaata!). Ostin samalla yhdet pyöröpuikot. Aloitin kierretyn joustinneuleen ja kelasin muutamia pitsimalleja, mutta päädyin kuitenkin yksinkertaiseen malliin. Tämä kaunis lanka ei tarvitse mitään keinoja, jotta sen loisto pääsisi näkyville. Veikkaan, että tästä myssystä tulee yksi suosikkimyssyistä. Kevätmyssy (the Uncommon Thread, merino silk fingering) 

Hyvää vappua!! 

Kommentit

  1. Aivan ihanan värisiä lankoja! Kevätmyssyä tarvitaan vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kevätmyssy on nyt kovassa käytössä. Täällä Hesassa sää muuttuu aika nopeasti ja välilläkin satoi räntää tai rakeita! Täytyy sanoa, että tämä myssy on uskomattoman pehmeä ja kevyt (= lanka on upea).

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…