Siirry pääsisältöön

Kevään uusia kirjoja

Tänä keväänä kirjamarkkinoilla riittää vilinää! 


Ensin saapui Virpi Marjaana Siiran omA KOPPA. YMPYRÄ - Virkattuja variaatioita (WSOY). Kirja on elämyksellinen! Piti ensin ihmetellä, miten kirjaa voi selailla. Lainatakseni erään miespuolisen bloggaajan sanoja, pitää kääntää kirja 180 astetta ja selailla. Kuvat ovat erittäin visuaalisia ja onnistuneita. Ohjeetkin ilmaistaan viivoin. Kirjallisia ohjeita on niin vähän. Tämäntyylinen opus sopii mulle oikein hyvin. Luin ja ihastelin kuvia monena peräkkäisenä iltana. Tämä leidi ravistaa perinteisiä käsityökirjoja perin pohjin.  Molla Millsiltä ilmestyi toinen Virkkuri, tällä kertaa Muotoja ja pintoja. Opus on jatkoa edelliselle kirjalle ja ohjeet ovat entistä monimutkaisempia. Molla taitaa olla laukkufriikki, sillä kirja on melkein täynnä laukkujen ja pussukoiden ohjeita. Maton ohje on vain yksi. Plussaa on se, että kirjan lopussa on jumppaohjeita kipeytyneille hartioille ja käsille. Kukahan oli sanonut, että virkkaaminen on kevyttä ja helppoa?Tilasin Vintageneuleet-kirjan ihan uteliaisuudesta. Neulemallit 1930-1950-luvuilta ovat niin kauniita ja siroja (mulla on vielä niitä onnettomia jenkkakahvoja ja yritän päästä niistä eroon tänä kesänä, niin voin käyttää näitä vartalonmyötäisiä vaatteita…). Kaavioita on vain muutamia, loput ovat kirjallisia. Kun ryhtyy neulomaan, niin nenä kirjaan. Olen enimmäkseen kaavioiden puolella, mutta kai on mun opittava lukemaan näitä kirjallisia ohjeita. Toivottavasti käännöstyö on hyvä, sillä olen törmännyt ikävän usein sellaisiin huonosti käännettyihin ohjekirjoihin, mikä harmittaa kovasti.Joko olette ehtineet tutustua näihin kirjoihin? Mielipiteitänne?

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…