Siirry pääsisältöön

Viittomakielistä neuleretriittiä

Neuleretriitti? mutisi mieheni, kun kerroin järjestäväni sellaista mökillämme. Facebookin viittomakielisten kädentaitajien ryhmässä eräs mietti ääneen, että olisi ihanaa, jos sellaista neuleretriittiä järjestettäisiin. Ehdotin äkkiä, että voisin tarjota mökkiämme tähän tarkoitukseen, ja homma sitten lähti käyntiin. 

Viime viikonloppuna kokoontui yhdeksän ihanaa naista neuletyöt kainaloissa. Ruuanlaitosta vastasi rakas ystäväni, joka on tottunut tällaisiin hauskoihin pitopalveluihin. En olisi voinut osallistua retriittiin, jos mun olisi täytynyt olla keittiöpuuhissa. 


Lankoja oli kaikkialla...


Ihana näky verannan pöydästä 
Joku oppi sukkien kärkialoituksen ja toinen kokeili magic loop-tekniikkaa. Joukon nuorin nainen, 21-vuotias taitava neuloja, kertoi kasvivärjäyksestä, mikä oli äärettömän mielenkiintoista ja saimme vuorotellen hypistellä ihaillen hänen itsevärjättyjä lankoja. 


Hienoja kasvivärjättyjä lankoja 

Illat venyivät myöhään, sillä jutut luistivat hyvin ja kaikilla oli hauskaa. Lauantai-iltana pidettiin ennakkopikkujoulut eli vaihdoimme yllätyspusseja keskenämme. 


Mökin emäntää oli lahjoitettu hienolla bolerolla 


Kiitos teille naisille, jotka osallistuivat upeaan neuleretriittiin! 

Kommentit

 1. Kiitos Sinulle kovasti ihanasta viikonlopusta!:) Olet ollut/olet edelleen todella sydämellinen ihminen, kun avasit meille neulootikoille mökin oven ja saimme nauttia toistemme seurasta, ohjelmasta ja ruuasta.

  Lisäksi saimme nauttia kauneudesta. Mökkisi on todella kaunis, miljöö on tähän vuodenaikaan hyvin värikäs ja lisäksi verannalla oli runsaasti värejä, Saimme nauttia täydellisestä väriterapiasta koko viikonlopun.

  Tosiaankin kasvinvärjäys on todella mielenkiintoinen homma. Pitänee osallistua joskus sellaiseen kurssiin, jossa voi kokeilla sitä. :)

  Lämmin kiitos Sinulle ihanasta viikonlopusta. :) Se oli tosiaankin UPEA tapahtuma!

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs on ihana idea, neuleretriitti rakkaalla mökillä!

  VastaaPoista
 3. Näyttää todella mukavalta! Kauniita ja värikkäitä neuleita tulossa.

  VastaaPoista
 4. Meillä olikin hauskaa olla yhdessä ja saimme keskustella PALJON rakkaista harrastuksestamme eli neulomisesta. Mökkimajoitus ja pitopalvelu oli niin luksusta! Kiitos emännälle! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…