Siirry pääsisältöön

Ei uutta kevätauringon alla

Työkiireitten ja kevättöiden takia neulominen oli jäänyt vähän sivuun. Toisaalta olin tehnyt pieniä lahjoja. Töissä sai kuulla monta iloista perhetapahtumaa ja olen tavallisesti tehnyt pieniä lahjoja perheille ja nytkin tein sukkaparit. Junasukat ovat helppoja ja niitä voi tehdä vaikka työmatkoilla. 


Junasukat
Lanka: Novitan Nalle Aloe Vera
Puikot: 3

Monet ovat kehuneet Arnen ja Carloksen Regia-lankoja ja pitihän mun kokeilla. Ne olivat loppu monesta kaupasta. Onnistuin lopulta löytämään pari kerää Fiinan neuleesta. Sukissa kuviot ovat osittain onnistuneet ja joissakin kohdissa kuviot eivät menneet näin kuin mitä olisi pitänyt. Ihan kiva lanka. Äitini serkku Kanadasta vierailee parhaillaan täällä Suomessa ja päätin lahjoittaa nämä sukat hänelle. Toivottavasti koko on sopiva. Sukat
Ohje: oma
Lanka: Regia, Arne & Carlos
Puikot: 2,5

Australiasta tuli viesti. Tekemäni tawashi-pesusienet olivat kuulemma niin ihania ja ystäväni halusi lisää niitä :-) Tein pari kappaletta ja ne lähtivät ystäväni veljensä mukanaan Ausseihin. 

Niin. Olen päättänyt olla ostamatta lisää lankoja ja yritän keskittyä nykyiseen lankavarastoon (mieheni tykkää päätöksestäni). Haaveeni on tehdä kesätoppi ja sitä varten langat odottavat tuossa lankakaapissa. Työmatkoillani löysin monta kaunista asiaa ja niistä voisin ideoida uusia neulemalleja. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…