Siirry pääsisältöön

Kuplii, kuplii täälläkin

Kaikkialla kehutaan ja ylistetään Neulovan nartun kuplalapasia ja päätin, että teen sellaiset heti, kun olen ensin saanut pari juttua valmiiksi. Ohjeen lukeminen ei ole vahvimpia puoliani, mutta onneksi joku vinkkasi, että netissä on joitakin videoita, joissa näytetään, miten kuplat tehdään. Varastossani on sattumoisin vanhoja Novitan puro-lankoja (metsää, kanervaa, lehtoa, retroa...), joita olin ajatellut käyttää kuplalapasiin. 


Kuplalapaset I (lanka: petroolia seiskaveikkaa ja metsä-puroa)

Neuloin ensin puikoilla 4, mutta mulla taitaa olla löysä käsiala, niin nämä lapaset ovat isoja. 16 raidan sijaan neuloin 15 raitaa. Nämä lapaset sai työkaverini kiitoslahjaksi siitä, että hän toi mulle toivoamani villalangat Islannista. Niitä lapasia oli niin kiva tehdä ja niin innostuin tekemään vielä toiset peräjälkeen. Kuplalapaset II (lanka: seiskaveikkaa ja kanerva-puroa)

Tämä kanerva-puro on peräisin vanhasta, mutta melkein käyttämättömästä tuubihuivistani. Se seisoi kaapissa pitkään, joten päätin purkaa ja neuloa lapaset. Siitä jäikin vielä yli ja taidan tehdä siitä kolmannet kuplat. Vaihdoin puikot vähän pienempiin, 3,75 ja lapaset ovat nyt sopivammat. Voisin kenties vielä kokeilla puikkoja 3,5. 

Ymmärrän lapasten suosiota täysin, sillä nämä ovat aivan ihania!!

Kommentit

 1. Näihin jää jo koukkuun. Olen jo kutonut neljät lapaset ja yhdet sukat. Kaikki ovat lähteneet maailmalle, mutta eiköhän joskus kudon ihan itselleni.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostaa kuulla, mitä sukkaohjetta käytit (sis. kuplia).

   Poista
  2. Sovelsin ihan omia. Muistaakseni loin 40 tai 44 silmukkaa ja kuplarivejä oli varressa 6 . Kantapää on ihan luonnollisesti 20 silmukkaa ja vahvistettua kantapäätä. kiilakavennuksessa käytin kuplia vain osaksi, kunnes tuli 40 silmukkaa ja loppu on ihan sama kuin kuplalapasilla. Ensimmäiset sukat lahjoitin Hopelle. En muistanut ottaa kuvia.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…