Siirry pääsisältöön

Salattuja epäonnistumisia

Neuletöitä ihastellaan ja monet ovat ihmetelleet, miten taitavia me käsityöntekijät olemmekaan. Heidän mieleensä ei kuitenkaan aina tule se, että neule- ja virkkuutöissä on joskus tapeltu epämääräisten ohjeiden kanssa, tehty ihmeellisiä ratkaisuja tai mokia ja itketty epäonnistumisista. 

Ostin paksun baby alpaca chunky-langan Titityyn alekorista ja ajattelin tehdä siitä mukavan myssyn, koska värikin sointuu oikein hyvin takkini kanssa. Puikkosuositus oli jotakin 8. Laskin, että josko 66 silmukalla voisi saada kivan myssyn. No, miten tässä kävikään: 


Plääh. Myssy oli liian iso ja reunat valuivat yli silmälasini... Ei muuta auttanut kuin purkaa työ ja neuloa uudestaan. Kokeilin 48 silmukalla ja tadaa, nyt onnisti: 


Onneksi tämä myssytyö on pieni eikä purku harmittanut niin paljon. Mutta entä tämä: olen ajatellut tehdä itselleni Veera Välimäen Edestakaisin-liivin ja olenkin varannut sitä varten ihania, käsinvärjättyjä The Uncommon Thread-lankoja. 


Veera Välimäki, Lankaleikki, Edestakaisin

Aloitin neulomisen eilen aamupäivällä ja seurasin ohjetta. Vasta tänään vartalon yläosan kaarrokelevennysten ja etureunojen kavennusten jälkeen tajusin tehneeni jotakin väärin. Kaarrokelevennykset tulisi tehdä joka TOISELLA op kerroksella. Tein lisäykset nimittäin JOKAISELLA op kerroksella. Siksi kaarrokeosa on kapea ja ei kata edes olkapäitä. Etureunat ovat turhan vinoja. Arvatkaa vain, potuttaako. 


Mulla taitaa olla lukihäiriö. Pidän nyt pienen tauon ja puran sitten neuletyöni. Snif. 

Näitä harmillisia erehdyksiä ulkopuoliset eivät tiedä, mutta heidän ei tarvitsekaan tietää, vai mitä?

Kommentit

 1. Ihana... mä saisin blogin täytee keskeneräisistä töistä, joista en ole varma, että valmistuuko koskaa

  VastaaPoista
 2. Hehe, keskeneräisiä projekteja on täälläkin. Löysin kerran yhden ufon, sukkaprojektin, jota en enää muistanut, mutta sain sitten toisen sukan valmiiksi. Laitan niistä sukista kuvia tänne joskus.

  VastaaPoista
 3. Hello there,

  I started knitting Edestakaisin yesterday. Cast on and knitted the first 5 cm. I am wondering if You could give me a hint of what to do next. I have the book, but my Finnish is very limited as I do not speak it at all. I am looking forward to hearning from You. Thanks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The same book will be published in English later. Please visit Veera Välimäki's www-sites: http://www.rainknitwear.com/index.php/contact

   There you will find the contact details and so you can ask advices from Veera. Good luck to your knitting project!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…