Siirry pääsisältöön

Elämäni eka itsetekemä kesämekko

Monet käsityöbloggaajat olivat hehkuttaneet Mekkotehdas aikuisille-kirjaa. Eipä ihme. Ostin kirjan siinä mielessä, että voisin kokeilla ompelemista pitkästä aikaa. Vaatteiden teko ei ollut parhaita puoliani, vaikka harrastin vuosia sitten paljon tilkkutöitä ja teinkin lapsille verkkareita vanhoista collegepuseroista.


Mekkotehdas aikuisille

Tutkiskelin mekkomalleja ja päätin alkajaisiksi kokeilla Selman mekko B:ta. Petikon Eurokangas-kaupan valikoima oli yllättävän vaatimatonta, mutta olisiko kauppa lopettamassa toimintaansa tai muuttamassa taas ja siksi kankaita oli vähän. Ajattelin, että voisin aloittaa edullisesta ohuesta puuvillakankaasta ja mun ei tarvitsisi harmitella ostostani, jos mekon teko epäonnistuu. 

Vaikka ohjeet ovat helppolukuisia, mutta silti perusompelutaito on kuitenkin välttämätön. Olen aina vieroksunut poimutus- ja päärmehommia, mutta olin kuitenkin selviytynyt niistä tyydyttävästi. Tajusin tässä projektissa, miten tärkeää kankaan silittäminen olikaan. 

Olinkin hyvin yllättynyt, että mekko oli hyvin onnistunut pienistä virheistä huolimatta. Tässä mekossa voisin vastaanottaa vieraita pikkumökillämme :-D Enpä ollut aiemmin ommellut vaatteita itselleni sitten kouluvuosien...Selma-mekko B

No niin, tässä on Viittomakielisten kädentaitajien KyJy:n työ 2/10 valmis! Nyt käyn vanhojen keskeneräisten tilkkutöiden kimppuun. 

Kommentit

  1. Kyllä tuossa mekossa voi vieraita vastaanottaa, tosi kiva malli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyy ensin odottaa helteitä, jotta voin käyttää tätä mekkoa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…