Siirry pääsisältöön

Kesäisiä tilkkuja

Mökillämme on lukuisia keskeneräisiä käsitöitä odottamassa seuraavia inspiraatioitani. Yksi keskeneräisistä töistä on jopa 17-vuotias... Katselin sitä tovin ja päätin, että tämä tilkkutyö saa valmistua TÄNÄ KESÄNÄ. Kerron tästä lisää myöhemmissä postauksissani. 


17-vuotias UFO 

Kävin sitten mökin yläkerrassa penkomassa kankaita tätä projektia varten ja löysin toisen keskeneräisen tilkkutyön laatikosta. Hitto, olen varsinainen mestari jättämään työt kesken ja aloittamaan uudet työt! Olin aiemmin intohimoinen tilkkuilija, kunnes hurahdin neulomiseen. Ompeleminen on kyllä kivaa, muttei ompelukonetta voi aina ottaa mukaan esimerkiksi työmatkoille :-D. Ompelukone oli sitä paitsi myös rikki jonkin aikaa ja se oli yksi syistä, etten ommellut mitään vähään aikaan. Nyt on kone korjattu. 

Tässä toisessa tilkkutyössä oli neljän neliön blokkeja jo valmiina ja innostuin yhdistelemään niitä paloja yhteen. Vanua ja vuoria sinne tänne. Nyt on tämä soma peitto valmis. En keksinyt, kelle peitto olisi voinut päätyä, joten tämä jää sitten mökille, koska se sopii tänne mökkimiljööseen oikein hyvin. 

Jatkan sitten mekkotehtailua ja toisen, iki-ikuisen tilkkutyön ompelua. 

Kommentit

 1. On kyllä suloinen, sopii mökille täydellisesti (ja kunnioitettava ikä täkille ;) Monelta olisi jäänyt viimestelemättä, onnittelut tsemppauksesta, kannatti!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun sulla olikin kaksi täkkiä, en heti tajunnut. :D Onnittelut siitä huolimatta toisen valmiiksi saamisesta :D

   Poista
  2. Kiitos kannustuksestasi! Olen unohtanut, miten hauskaa tilkkuilu olikaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…