Siirry pääsisältöön

Ennen joulua

Blogissani on ollut hiljaista tänä syksynä. Työkiireitä riitti ja käsitöille oli jäänyt tosi vähän aikaa, vaikka neuloin tai virkkasin sitä ja tätä koko ajan. Sukkia, lapasia ja pipoja syntyi ja lähes kaikki ovat menneet joululahjoiksi, läksiäislahjoiksi ja hyväntekeväisyyteen. En viitsinyt tehdä postauksia jokaisesta (pienestä) käsityöstäni. Nämä kollaasit kertovat puolestani. Myönnän kyllä, että olen jotenkin laiskistunut bloggaamisessa ja Instagram taas on innostanut mua kauniiden ja kivojen hetkien kuvaamiseen. Sitä paitsi en tehnyt mitään jotakin uutta tai isoa projektia (kaapissa on kylläkin monta WIPiä ja ufoa odottamassa). Myönnän myös sen, että olen keskittynyt lähinnä lankojen keräämiseen ja uusien ohjeiden selaamiseen uskoessani siihen, että mulla on kohta aikaa neuloa... Do it-listani on toooosi pitkä!

Noin kolmen viikon joululoma lähestyy ja toivon voivani tehdä isompia projekteja. Eräs villapusero on jo puikoilla ja hartiaosa on jo valmis. Veera Välimäen Color Affection on puolivälissä ja kohta aloitan kolmannen värin kanssa. Voisin ehkä jatkaa viime vuonna Neulistin ja Vyyhdin joulusukkakalenteria loppuun... 

Tänään kävin Fiskarsin museon kahvilassa kahvilla. Olohuone oli sisustettu noin 50-luvun joulutunnelmaan. Kannatti tosiaankin käydä siellä, sillä koin hetken, että pian on levon ja neulomisen aikaa. En ole valmistellut kovinkaan paljon jouluun, mutta eiköhän tuttuun tunnelmaan pääse pian. 

Kommentit

 1. Kivoja kuvia. Olen muuten huomannut samaa, että insta inspiroi laittamaan myös hetken nopeita fiiliskuvia. Ja että kaikista pienemmistä ei jaksa välttämättä blogata. Kiva kun laitoit koosteen tänne. Tunnelmallista joulu- ja kutomislomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Katsotaan, tuleeko uusia postauksia joululoman aikana.

   Poista
 2. Samaa olen ajatellut eli tehdä koosteen esim. sukista, mitkä olen tehnyt tänä vuonna, kun en jaksaisi tehdä erillisiä sukkapostauksia.
  Instagram vie kaiken huomion ja energian, harmi, sillä blogi on tavallaan hyvä päiväkirja itselleni.

  Rauhallista joulunodotusta ja joulun aikaa koko perheellesi!

  VastaaPoista
 3. Minullakin on jäänyt blogi vähemmälle huomiolle. Mukava oli piipahtaa katsomassa ja lukemassa kuulumisiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän bloggata vähän useammin, varsinkin jos olen tehnyt muuta kuin sukkia ja lapasia.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…