Siirry pääsisältöön

Pumpulilapaset

Ostin kasvivärjätyt suomenlampaan villalangat Fiskarsin markkinoilta alkusyksyllä. Kasvivärjätyt ovat väriltään melko haaleita ja niille on joskus vaikeaa keksiä sopivaa ohjetta. Olin aiemmin ihastellut Käsineitä kesästä talveen-kirjan Venla-lapasia ja ajattelin kokeilla, sopisivatko nämä värit lapasiin. Ohjeen mukaan silmukoita olisi yhteensä 56, mutta näillä sport-vahvuuksisilla lapaset tulisivat olemaan liian isoja. Sovelsin 48 silmukalla ja aloitin nirkkoreunalla. 
Muokattu ohje: Venla-lapaset, Käsineitä kesästä talveen (toim. Clara Falk ja Kamilla Svanlund)
Langat: kasvivärjätyt suomenlampaan villalangat
Puikot: 3

Somat lapaset, tuumin ja päätinkin antaa nämä joululahjaksi taitavalle käsityöystävälleni, joka on jäähtyneen olkapään takia totaalisessa neulontalakossa (tämä on neulojan painajainen...). 

Joululoma on alkanut ja voin vihdoinkin keskittyä muihin projekteihin kuin joulusukkiin ja -lapasiin. 

Kommentit

 1. Kauniit lapaset!

  Jäätynyt olkapää ei ole todellakaan hyvä juttu. Itse meinasin saada sellaisen 4 vuotta sitten, kun työterveyslääkäri kertoi, että minulla olisi ehkä se. Onneksi olkapääni kuntoutui hyvin ja saan neuloa vielä monta vuotta, toivottavasti.
  Paranemisia sille neulekaverillesi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kommenttiosiossa oli jotakin hässäkkää. Kiitos palautteestasi. Tekisin nämä lapaset uudestaan, kun kiva ohje on.

   Poista
 2. Kovin ovat somat lapaset - ja varmasti saajalleenkin mieluisat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaja kiitti ja totesi, että ne lämmittävät mukavasti :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…