Siirry pääsisältöön

Neulerintamalla hiljaista

Työmatkat ja kotiaskareet ovat vieneet leijonanosan ajastani, ettei neulomiselle jäänyt paljonkaan aikaa. Kaksi sukkaparia on toki valmistunut. 

Ostin Utunan Nutu-sukkalankavyyhdin joskus kaksi tai kolme vuotta sitten. Yritin ensin neuloa pitsisukkaa, mutta lanka oli niin ohut ja karhea, ettei pintaa syntynyt toivotulla tavalla. Väri on niin kaunis, mutta tumma ja siinä värissä pitsi ei myöskään näkynyt kunnolla. Jätin langan marinoitumaan siihen asti, kunnes keksin sopivan mallin sille. Ensi viikolla meille tulee ystävä Englannista vierailulle ja muistin, että hänellä oli hiljattain synttärit. Ei muuta kuin lankavarastoon. Huomasin tämän purppuranvärisen kerän ja tiesin silloin, että saisin tästä sukat hänelle. Purppura on nimittäin hänen lempivärinsä. Mietin tovin, millaista sukkamallia voisin kokeilla, mutta päädyin kuitenkin perusmalliin. Tämä päätös osoittautui hyväksi. Katsotaan, mitä ystäväni tykkää. Purppurasukat (lanka:Utunan Nutu, perusmalli, puikot 2,5)

Jatkoin Broken Seeds Stitch-sukkaprojektia loppuun asti. Tykkään tästä mallista paljon. Novitan Nallen Taika-lanka on mielestäni liian vahva sellaisenaan, mutta valkoinen väri tasapainottaa sateenkaarivärejä mukavasti. 

Broken Seeds Stitch -sukat (langat: Novitan Nallet, Taika ja Aloe vera, puikot 2,5, Novitan perussukan ohje)

Leppoisaa lauantaita! 

Kommentit

 1. kauniit sukat :D minullakin hiljaista, kun on kiireitä mutta koetan neuloa iltaisin tunnin rahoittumiseksi.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan väriset sukat. Taitaa tuo broken seeds päästä miun tehtävien listalle, se on niin hauskan näkönen malliltaa.

  t. Sny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ohje on niin helppo. Sopii "tv-katselun työksi" :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…