Siirry pääsisältöön

Pieniä iltapuhteita

Tammikuu ja helmikuu tulivat ja menivät ennen kuin tajusinkaan! Töissä ja kotirintamalla kiireitä on riittänyt, mutta ehdin kuitenkin iltaisin istuutua ja ottaa neuletyöni syliin. Virkkuukoukkukin oli käytössä. 

Eräs työkaverini lähti helmikuun puolivälissä äitiyslomalle ja hänen mukaansa lähtivät luonnollisesti vauvan junasukat. 


Junasukat (lanka bolivialaista alpakkaa, puikot 3)

Tilaustyö oli myös do it-listalla. Tilaaja toivoi kirjoneulelapasia, jonka pohjaväri olisi musta. Selailin ohjeita pitkään, mutta kaikki lapaset tehdään pääasiallisesti valkoisella / vaalealla pohjavärillä. Yhteishyvässä (joulukuu/2013) oli lapaskilpailun voittaja, kirjoneulelapaset ja sovelsin sitten päässäni, että valkoinen olisi musta ja musta valkoinen. Alku meni hieman kankeasti, mutta onneksi totuin ja kolisutin reippaasti. Kirjoneuletyöt ovat mulla vielä hakusessa, mutta hyvinhän tämä sujui! Lapaset lähtivät tilaajalle tällä viikolla.


Perinteiset kirjoneulelapaset (lanka Novitan Nallea ja puikot 3)

Kotona sattuneen vesivahingon jälkeen en ollut vieläkään hankkinut uusia mattoja pilalle menneiden tilalle. Eteinen ilman mattoa tuntui tyhjältä. Mä touhutiina ryhdyin tuumasta toimeen ja tartuin virkkuukoukkuun. Virkkasin koko illan jonkin sortin kynnysmaton. Malli on oma, pelkästään kiinteitä silmukoita. Tulokseen olen kuitenkin tyytyväinen. Voisinkohan virkata toisen, vielä suuremman maton aulaan... Katsotaan. 


Virkattu kynnysmatto (oma ohje, kaksi Novitan tuubia, virkkuukoukku 10)

Kuten tiedätte, olen villasukkien suurkuluttaja. Vanhat kotisukat kuluivat melkein puhki ja tuli melkein hätä. Nopea vilkaisu lankavarastoon ja simppelin ohjeen valinta ja tadaa, kotisukat olivat valmiit kahden illan jälkeen. 


Kotisukat (lanka Titityyn Muistoa ja Louhittaren Sampoa, puikot 3,5 ja Novitan ohje Talvi 2008)

Nurkassa seisoo Veera Välimäen Edestakaisin-takin työ, sillä en saanut selkäosaa eteenpäin, koska en ymmärtänyt ohjetta. Työkaverin kanssa oli myös mietitty ja kokeiltu mutta tuloksetta. Täytynee lähettää meiliä Veeralle. Niinpä niin. 

Kommentit

 1. en aiemmin hoksannut, että sinulla on blogi. Mukavaa luettavaa kun neulot nopeasti uusia , kun minulta kestää ikuisuus. :D

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana kynnysmatto. Kiva nähä välillä muitaki mattomalleja, kun vaan pyöreitä.
  t. SNY

  VastaaPoista
 3. Oih, onpas ihania käsitöitä!! <3 Mitenhän ehdit tehdä noita kaikkia töitä. Mutta tosiasia on se, että mieli lepää kutoessa ja moni asiat jäsentyvät mielessä samalla. Matto on kiva ja myös kirjoneulelapaset. <3 Kiitos myös hyvän mielen blogista. <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…