Siirry pääsisältöön

SNY:n paketti saapui!

Töissä sain tekstarin: SNY:n maaliskuun paketti on tullut! 


Oh, Pirtin kehräämön karstalangat ovat kerrassaan upeita! Pidän tästä murretusta väristä ja päässäni pyörii jo ideoita...! Pääsen kerimään näitä vyyhtejä ensi viikonloppuna. 

Kiinnitin nopeasti huomioni valkoisen muistikirjan päällä olevaan virkattuun kukkaan, joka on heijastava. En olekaan aiemmin nähnyt näin kaunista heijastinta. Tulee ehdottomasti käyttööni. Muistikirjoja ei koskaan ole liikaa ja tämä valkoinen muistikirja tuntuu hyvältä. 

Tuikut ovatkin "taviksia", mutta onkin hyvä idea päällystää reunoja kukkateipillä. Ne muuttuvat oikein näteiksi. 

Jäin ihmettelemään rasiaa, jossa on liittimiä, mutta avasin ja yllätyin! Vau, en ole nähnyt näin ihania liittimiä! 


Nämä "muumiteet" ovat uusi tuttavuus, joten maistelen suurella mielenkiinnolla :-)

SNY, lämmin kiitos paketista! Olet onnistunut yllättämään mut positiivisesti! 

Aurinkoisia kelejä! 

Kommentit

 1. Kaunista lankaa!! :D loihdit sitten siitä jotain nättiä!

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla, että tykkäsit paketista. Minullekki nuo "bambi" liittimet oli uusi tuttavuus ja nyt en enää muunlaisia haluisi käyttääkkää.

  t. SNY

  VastaaPoista
 3. Kiva paketti ja tuo lanka on upean väristä.

  VastaaPoista
 4. Upeaa lankaa, ja muutenkin kiva paketti :-)

  VastaaPoista
 5. Olen neulonut tästä langasta ihanan hartiahuivin, lämpimän ja kodikkaan. Lämmittää nykyisin Äitini harteita ja on erityisen mieluinen automatkoilla ja koleissa oloissa, suojaamaan vedolta.

  VastaaPoista
 6. Suloinen kokonaisuus!
  Kivaa saada lankaa, joka houkuttaa tarttumaan puikkoihin heti.

  VastaaPoista
 7. Kivan paketin sait! Nuo bambit on upeita, haluaisin itsekin tuollaisia. Niillä voisi koristella vaikka koko kodin :-)

  VastaaPoista
 8. Wautsi, mikä paketti ja ihana lankavyyhti! Tuollaisia liittimiä en olekaan vielä koskaan nähnyt.

  VastaaPoista
 9. Että on kaunis väri. Toimii varmaan mitä sitten päätätkin siitä tehdä.

  VastaaPoista
 10. Vyyhdit ovat nyt keritty ja olen selaillut joitakin ohjeita, muttei mikään niistä vielä kolahtanut. Säärystimet voivat olla hyvä vaihtoehto, sillä kävelen työmatkat läpi vuoden. Joskus kävellessäni nilkkani tuntuivat kylmiltä, varsinkin veto tai lumi oli päässyt nilkkureista sisään.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottomyssyjä

Mä, suuri myssyjen ystävä, tein harmaan, yksinkertaisen myssyn Uncommon Threadin Merino Silk Fingering-langasta eräällä työmatkalla viime keväänä ja tykästyin siihen kovasti. Lanka on niin pehmeä ja kaunis. Seuraavalla ostoskäynnilläni Titityyssä syyskuussa muistin tämän langan ja valitsin tällä kertaa okrankeltaisen värin. 


Malli: yksinkertainen myssy Ohje: oma Lanka: The Uncommon Thread merino silk fingering (50 % / 50 %) Puikot: 3
Ohje: Luo 110 silmukkaa. Neulo 1 o (kiertäen), 1 n -joustinneuletta 20 kerrosta. Jatka sileää neuletta, kunnes työ on 21 cm. Aloita kavennukset: kavenna 10 silmukkaa tasavälein ensimmäisellä kerroksella ja toisella kerroksella ei kavennuksia, kolmannella kerroksella 10 silmukkaa ja niin edelleen. Voit jossakin vaiheessa kaventaa joka kerroksella, jos haluat. Lopeta neulominen, kun puikoilla on noin 40 silmukkaa, ja ompele silmukat yhteen. Päättele lanka. 
Onneksi sain keltaisen myssyn valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna täällä Hesassa oli jopa +2 astetta ja …

Täydellisen villapaidan metsästys

Ilahduin, kun Novita alkoi myydä suomenlampaan villalankoja pari vuotta sitten. Kun nämä Suomivilla-kerät olivat poistomyynnissä, niin mulle, pienelle maailmanparantajalle tuli hätä: halusin niille hyvän kodin. Älkää kysykö miksi :) Mielessäni oli jokin simppeli villapaita, kuten aina, ja etsin sopivaa ohjetta jonkin aikaa. Lopulta rohkenin tekemään paidan itse ja aloitin ylhäältä alas. Jouduin toki purkaamaan työni pari kertaa, mutta paksulla langalla neulominen oli kuitenkin nopeaa, joten purku ei haitannut. Kun vartalo-osa oli valmis, huomasin vartalon keskellä värieroja. Voi ei, en muistanut katsoa kerien eränumeroita! Harkinnan jälkeen päätin, etten purkaisi ja neuloisi uudelleen, koska joidenkin mukaan eroja ei oikein huomaa heti. 
Kirjoitin ohjeen muistiin, mutta tätä voi, ilman muuta, edelleen kehittää ja muokata. Mielestäni rintaosan kohdalla kannattaa tehdä lyhennettyjä ja pidennettyjä kerroksia, jotta pusero tasaantuu kauniisti. Tällä kertaa en tehnyt. Villapaita lähtee mini…

Pipotehdas täydessä tehossa

Monet tuntevat Kalastajan vaimon Beanie-myssyn ja sellaisia olenkin tehnyt pari kertaa. Rowan Angora Haze-lanka on tosi ihanan pehmeä. Käytössä myssyt löystyivät kuitenkin nopeasti ja kerran tuuli meinasi viedä piponi päästäni. Beanie-myssystä puuttui resori ja päätin "jalostaa" mallia kovaan käyttöön. Tässä on aika väljästi kirjoitettu ohje :-)


Angoramyssy Lanka: Rowan Angora Haze (alle 25 gr) Ohje: kehitetty Beanie-myssy, oma ohje Puikot: pyöröpuikot ja sukkapuikot, 3 mm
Luo 90 s ja neulo resoria (1 o kiertäen, 1 n *-*)noin 8 cm verran. Jatka sitten sileää neuletta, kunnes työ on noin 22-23 cm. Aloita kavennukset (ja vaihda pyöröpuikot sukkapuikkoihin jossakin vaiheessa): ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10 s välein, kolmannella kierroksella kavenna 9 s välein, 5. kierroksella joka 8 s välein ja kavenna sitten joka kierroksella samojen kavennusten kohdalla, kunnes puikoilla on noin 20 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se neulalla loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reik…